Aclariments de la Direcció General d’Esports sobre el BOIB de 12 de gener de 2021

Com ja sabeu, avui s’ha publicat al BOIB l’Acord del Consell de Govern d’11 de gener de 2021 pel qual s’estableixen els nivells d’alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears, de conformitat amb l’Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, i es disposen mesures excepcionals aplicables a l’illa de Mallorca i a la d’Eivissa. Text que afecta molt directament a les ocupacions professionals de molts dels nostres col·legiats i col·legiades. Des de docents d’Educació Física, entrenadors/es, gestors esportius, etc.

Per posar-vos en situació i com vam publicar a les nostres xarxes socials la setmana passada, divendres 09/01/2021 ens vam reunir amb el Director General d’Esports del Govern, el Sr. Carles Gonyalons, i amb la Consellera d’Afers Socials i Esports, la Sra. Fina Santiago; per tractar aquestes mesures que es començaran a aplicar demà.

S’ha de dir, que moltes de les qüestions plantejades a la reunió són fruit de les vostres consultes, suggeriments i demandes en aquestes darreres setmanes; fet pel qual us donem les gràcies. Sense l’aportació de tots els agents implicats seria més difícil tirar endavant en una situació tan complicada com la que estem vivint, i ser conscients de les molt variades casuístiques que ens podem trobar. També, en aquest sentit cal donar les gràcies a la Conselleria d’Afers Socials i esports i a la de Salut per la seva predisposició a escoltar les nostres propostes i acceptar alguna d’elles. Fet que ajudarà a seguir endavant a totes les col·legiades i col·legiats que us afecten directament aquests canvis en la normativa.

Ahir, una vegada es va publicar l’esborrany, des de l’equip de feina del COLEF ens vam posar a treballar per traslladar a la Direcció General d’Esports més dubtes i qüestions que es generaven del text que es volia publicar, amb l’ajuda de tots vosaltres, col·legiats i col·legiades. D’aquesta feina hem obtingut uns aclariments que us traslladem a continuació.

Sobre entrenaments:

  • Es poden dur a terme activitats en grups reduïts a l’aire lliure seguint la normativa que ja hi havia vigent.
  • Els gimnasos o centres d’entrenament que tinguin un espai exterior, podran treure les seves classes o sessions a fora.
  • Si un centre, estudi, etc. té espai exterior, un usuari qualsevol pot acudir al mateix, agafar material, sortir a l’exterior per entrenar, després netejar el material i, a continuació, marxar.
  • Només s’acceptarà un entrenament  (un entrenador i un usuari) per espai esportiu, encara que l’espai tingui una capacitat de 500 metres quadrats, o més.
  • En el cas de centres esportius situats a centres comercials, podran obrir les portes del seu negoci amb tranquil·litat per dur a terme els entrenaments seguint aquesta nova normativa, o entrenaments a l’exterior.
  • Els centres esportius podran obrir després de les 20h. Aquesta normativa no ens afecta.
  • Es podran dur a terme entrenaments personals encara que avui també s’hagi publicat al punt 2 del Decret 2/2021, d’11 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’adopten mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública per a la contenció de la COVID-19 a les illes de Mallorca i d’Eivissa, a l’empara de la declaració de l’estat d’alarma, que no ens podem trobar amb altres persones que no siguin del nostre nucli familiar.
  • No es podran dur terme entrenaments personals a cobert amb persones del mateix nucli familiar. Sempre s’haurà de respectar la mesura 1×1 (un entrenador i un client).

Sobre piscines:

  • No s’admetrà més d’una persona per carril, encara que hi hagi persones d’un mateix nucli familiar que vulguin fer una activitat conjunta a la vegada (per exemple, un pare/mare i el seu fill que volen nadar al mateix carril).
  • Les piscines exteriors s’hauran de regir per la normativa anterior. No han de seguir la publicada avui dimarts 12 de gener de 2021.

És ben normal que sorgeixin dubtes per entendre i aplicar la normativa correctament, esperem que aquests aclariments puguin ajudar a la seva correcta aplicació. Des del COLEF IB us volem animar al fet que seguim lluitant junts en la mateixa direcció, i ens posem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte o qüestió en aquest sentit.

Gràcies!

PUBLICACIONS RELACIONADES:

12/01/2021: Regulació esportiva situació COVID-19 FAQS X Actualitzat a 12/01/2021 (vigència a partir de 13/01/2021)

12/01/2021: Decret 2/2021, d’11 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’adopten mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública per a la contenció de la COVID-19 a les illes de Mallorca i d’Eivissa, a l’empara de la declaració de l’estat d’alarma

12/01/2021: Acord del Consell de Govern d’11 de gener de 2021 pel qual s’estableixen els nivells d’alerta sanitària per illes que han de vigir a la comunitat autònoma de les Illes Balears, de conformitat amb l’Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 27 de novembre de 2020, i es disposen mesures excepcionals aplicables a l’illa de Mallorca i a la d’Eivissa