Aprovada al Parlament de les Illes Balears, la Proposició No de Llei sobre el Pla d’Activitat Física

A la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears, aquest dimecres 18 de novembre de 2020, s’ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) presentada per tres grups parlamentaris (Grup Parlamentari Socialista, Grup Parlamentari Unidas Podemos i Grup Parlamentari Més per Mallorca) que proposa crear un pla d’activitat física integral. Aquesta PNL insta al govern a la creació d’un Pla d’Activitat Física que impulsi la promoció de l’exercici físic o esportiu a través dels centres d’Atenció Primària de Salut.

Com es pot llegir als diferents punts del document es vol elaborar una guia de prescripció d’exercici físic per a que els professionals de l’atenció primària disposin de les eines necessàries per a donar consell i prescriure l’exercici físic. Així mateix, s’insta el Govern a oferir formació als professionals de la salut i de l’esport per a poder implementar el programa del pla com una iniciativa interdepartamental.

D’aquesta manera, la Cambra balear també exigeix a l’Executiu autonòmic treballar amb els consells insulars i ajuntaments per a posar a l’abast una xarxa local de centres esportius i rutes per a la promoció de l’activitat física.

Des del COLEF Illes Balears interpretem aquesta PNL com una oportunitat única per treballar de manera interdisiplinar amb professionals de la sanitat i directament amb l’administració (govern, consells, ajuntaments, etc.) amb l’únic objectiu de millorar la salut de la nostra ciutadania a les Illes Balears.  

Via 20minutos.es

Accés a la Proposició No de Llei.