Ràtio a les classes d’EF a fora dels centres educatius – Resposta de la Direcció General d’Esports

Ja fa uns dies que hem entrat a la fase de “nova normalitat” al context COVID-19 a les Illes Balears. I com ha sigut habitual durant l’etapa de confinament i post confinament, és a dir, des de mitjans de març fins avui dia, als Educadors Físics Esportius de totes les àrees (salut, docència, rendiment, etc.) de la nostra comunitat s’han trobat un context nou al qual s’han hagut d’adaptar de manera forçada i on han sorgit molts dubtes que des del COLEF IB hem intentat ajudar a resoldre. Un d’ells ha sigut recurrent i l’hem traslladat a la Direcció General d’Esports, i a la vegada aquest departament, a la Conselleria de Salut.

Consulta de l’àrea docent i de gestió esportiva que molts col·legiats i col·legiades ens han fet arribar. El dubte era la ràtio que s’havia d’aplicar a aquells centres educatius que duien a terme les seves classes d’educació física fora de l’escola, a altres instal·lacions esportives.

Ahir per la tarda la Direcció General d’Esports del Govern va donar resposta a la nostra qüestió, amb el següent text:

“Durant aquestes sessions s’ha d’entendre que el poliesportiu emprat per tasques docents s’ha d’interpretar com una prolongació del mateix centre docent i que, per tant, no són aplicables els aforaments establerts per a la resta d’activitats esportives en els poliesportius”.

D’aquesta manera queda resolta la consulta i els docents #Edufis i els gestors d’instal·lacions esportives poden estar tranquils perquè no han de seguir la normativa d’aforaments que fins ara molts d’ells i elles estaven aplicant davant la incertesa i amb afany de seguir els protocols de seguretat.