Dia de l’Educació Física al Carrer 2019, 1a Edició a les Illes Balears

Èxit total a la 1a edició del Dia de l’Educació Física al Carrer a les Illes Balears.  Han participat 21 centres educatius de les Illes Balears, i un total de 1969 alumnes omplint de color els carrers i places de gran part de les nostres Illes amb acrosport, coreografies, primers auxilis, activitats cooperatives, etc. per a mostrar a la societat què es fa actualment en l’assignatura d’Educació Física.

Ahir 16 d’abril de 2019 desenes de professors/as i mestres/as d’Educació Física han prendre els carrers per a exhibir el que fan a classe amb els seus alumnes, que poc té a veure amb l’assignatura de fa anys. Integració, valors, aprenentatges relacionats amb els hàbits de vida saludables i molt més és la nova Educació Física, aquesta que fan docents compromesos per canviar la societat, aquesta que necessita urgentment del moviment i de l’esport per a sortir del sedentarisme i de la inactivitat física.

Professors/as i mestres/as d’Educació Física, estem molt orgullosos de vosaltres, per la il·lusió i esforç que heu posat en la celebració d’aquest Dia, perquè sou conscients que fan falta aquest tipus d’iniciatives i sortir al carrer per a:

1. Mostrar a la societat part del treball realitzat en les classes d’Educació Física.

2. Mostrar la importància de l’Educació Física per al desenvolupament integral i integrat en totes les edats.

3. Donar a conèixer la nova Educació Física: integradora, variada i divertida orientada a transmetre hàbits de vida saludable.

4. Transmetre els valors que la pràctica de l’activitat física ajuda a potenciar: esforç, autosuperació, cooperació, empatia.

5. Fomentar la pràctica fisicoesportiva per al benestar físic, psíquic i social.

6. Conscienciar dels alts índexs de sedentarisme.

7. Promoure la difusió de l’activitat física saludable.

8. Animar a la societat a adoptar un estil de vida actiu. 9. Promoure la necessitat d’un augment d’hores d’Educació Física en el sistema educatiu en sintonia amb l’opinió del ministeri de sanitat, el CSD, la UNESCO i la OMS.

El pròxim repte serà superar els números d’aquesta edició en quantitat d’alumnes i centres educatius adherits. Però el més important, serà continuar reivindicant des del DEFC la nova Educació Física per a conscienciar a la ciutadania i poder fer possible l’EDUCACIÓ FÍSICA DE QUALITAT.

Us esperem a tots i a totes l’any vinent!