Guanyador/a de la Distinció Cornelius Atticus 2018

Vicky Pertierra Monforte és la candidata femenina i Gabriel Gomila Jaume és el candidat masculí per a ser distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2018 per part del Govern de les Illes Balears després de ser elegits en la votació del jurat de l’edició vint-i-cinquena dels guardons.

Són els dos noms que la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, proposarà al Consell de Govern perquè siguin guardonats aquest any amb la màxima distinció que atorga la Comunitat Autònoma en el món de l’esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).

Tots dos són esportistes, tècnics, dirigents i promotors. Vicky Pertierra ha destacat en la modalitat esportiva del golf i Biel Gomila en futbol, tennis, atletisme i handbol.

Aquesta convocatòria de Cornelius Atticus és la segona en què hi ha una doble categoria de guanyador del guardó (masculina/femenina), en línia amb el foment de l’esport femení que el Govern ha seguit durant tota la legislatura. Cal destacar que del total de 33 guardonats amb el Cornelius Atticus, atorgat des del 1996, fins l’any passat només tres havien estat per a dones.

En la passada edició també va ser novetat que un guardonat amb la distinció Cornelius Atticus fos representant del jurat, així com dos representants de les federacions, triats per l’Assemblea Balear de l’Esport, en lloc d’un. Cal recordar que els defensors de candidats no poden formar part del jurat per a així assegurar la transparència i objectivitat de la votació.

La proposta surt de la reunió del jurat de la distinció Cornelius Atticus, convocada aquest dimecres 20 de febrer en el Velòdrom Illes Balears a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, decisió que a continuació haurà de ratificar en els pròxims dies el Consell de Govern.

Via Diari Digital ÚLTIMA HORA, 20/02/2019