Reunió del COLEF Illes Balears amb la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa

Avui dia 20 de desembre de 2018, membres de l’equip de feina del Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de les Illes Balears (endavant COLEF Illes Balears), s’han reunit amb dos membres de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa a la Conselleria d’Educació i Universitat, situada al carrer Ter, número 16 de Palma.

Ha sigut la primera trobada entre ambdues entitats. Per aquest motiu, el primer que ha fet el COLEF Illes Balears, ha sigut presentar-se com a corporació de dret públic que representa a tots els Titulats Universitaris en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport col·legiats a les Illes Balears.

A continuació, el mateix col·legi oficial ha exposat el primer tema que portava preparat per aquesta trobada, com era el projecte d’Educació Física de Qualitat a Espanya, impulsat pel ‘Consejo General de Colegios Profesionales de la Educación Física y el Deporte en España’ (endavant Consejo COLEF), i amb un recolzament d’un alt número d’entitats i associacions relacionades amb el món de l’ensenyament a nivell estatal. Aquest projecte consta de 5 parts diferenciades (Posicionament del col·lectiu d’Educació Física, Argumentació Científica, Augment d’hores d’Educació Física amb diferents propostes per comunitat, Competència Corporal per a la Salut i la Qualitat de vida i el Projecte Esportiu de Foment de l’Educació Física i Hàbits Saludables), i l’objectiu principal és, com el seu mateix nom indica, aconseguir una Educació Física de bona qualitat a Espanya.

Sobre aquest eix, els membres de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa, han escoltat les explicacions pertinents i han anant preguntant tots els dubtes que els hi sorgien, resposos tots ells pels membres de l’equip de feina del Col·legi Professional sota un ambient amè.

En segon lloc, el COLEF Illes Balears ha explicat el Dia de l’Educació Física al Carrer 2019. Celebració que té com a objectiu principal portar una sessió d’Educació Física a fora del centre educatiu per ensenyar a la ciutadania l’actual model emprat per aquesta assignatura, molt diferent al que s’utilitzava fa vint o trenta anys.

És una iniciativa que va començar a Astúries a 2011 i que s’ha exportat a tot el territori espanyol fomentada pel mateix Consejo COLEF en aquests darrers 9 anys. Per fer-se una idea del creixement, l’any passat es van adherir a aquesta iniciativa, 436 centres educatius a tot l’estat, el que va significar, 59.748 alumnes participant-hi. Es preveu que aquestes xifres continues creixent per l’any 2019.

Per part de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa han vist aquesta proposta amb molts bons ulls i han comunicat la seva intenció de col·laborar directament fent difusió a través dels seus mitjans. S’ha concretat que el 16 abril de 2019, serà el dia que es celebrarà aquest esdeveniment a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

A aquesta reunió han acudit per part del COLEF Illes Balears, el seu President, el Sr. Toni Muñoz, i el seu gerent, el Sr. Raül Benito. Per part de l’Administració pública han acudit, el Director General d’Innovació i Comunitat Educativa, el Sr. Jaume Ribas Seguí, i la cap del Servei d’Innovació Educativa, la Sra. Coloma Ferrer Salas.